چگونه روزی شاد و پرانرژی داشته باشیم

بازدید: 30691 بازدید

۱- دقیق برنامه ریزی کنید :

هیچ چیز خوب و ارزشمندی یک شبه و بدون تلاش و کوشش به دست نمی آید. برای اینکه زندگی سالم به صورت یک عادت یا بخشی از فعالیت های روزمره شما دربیاید، لازم است برنامه ریزی کنید. به جای اینکه برای خود وظایفی کلی و مبهم تعیین کنید (مثلا بگویید از این به بعد سالم غذا می خورم یا کمی ورزش می کنم)، بهتر است یک برنامه ریزی دقیق و مشخص برای روز خود داشته باشید. مثلا غذایی را که خواهید خورد به طور دقیق تعیین یا زمان و مکان ورزش را مشخص کنید.


۲- در ورزش صبحگاهی افراط نکنید:

درست است که ورزش روزانه در سلامت افراد نقش مهمی دارد، ولی تحقیقات نشان می دهند که بهتر است ورزش را به زمان دیگری در طول روز موکول کنیم. در پژوهشی که در دانشگاه برونل انجام گرفت مشخص شد که ورزش سنگین در صبح باعث تضعیف دستگاه ایمنی بدن شده و خطر ابتلا به عفونت های ویروسی یا باکتریایی را افزایش می دهد. پس بهتر است ورزش های سنگین را هنگام صبح انجام ندهیم.


۳- روزتان را مثبت آغاز کنید :

خیلی از افراد در ابتدای صبح روزنامه می خوانند یا اخبار گوش می کنند. اگرچه خوب است از آنچه در جهان می گذرد مطلع باشیم، ولی این امر می تواند شروعی منفی یا ناراحت کننده برای روز ما باشد. بنابراین بهتر است در ابتدای صبح متنی الهام بخش، نقل قولی آموزنده یا ای میل دوستان را بخوانیم. وقتی روز خود را مثبت شروع می کنیم نه تنها با خلق و خو و خلاقیت بهتری خواهیم داشت، بلکه همان طور که تحقیقات نشان می دهند خطر ناراحتی های قلبی یا سکته مغزی را کاهش خواهیم داد.


۴- ناهار را روی میز کار صرف نکنید :

 

سرتان شلوغ است؟ هرگز از استراحت وقت ناهار خود نگذرید و ناهار را با عجله روی میز کار میل نکنید. عدم استراحت نه تنها بر سلامت روان شما تاثیر خواهد گذاشت، بلکه عدم تمرکز هنگام صرف غذا ممکن است موجب پرخوری شود. ضمن اینکه اگر برای صرف ناهار از پشت میز کارمان بلند نشویم شانس یک فعالیت فیزیکی (هرچند کوتاه) را از خود گرفته ایم. نکته دیگر اینکه با توجه به آلودگی میزکار (که تقریبا ۴۰۰ برابر سنگ دستشویی میکروب دارد) خوردن ناهار روی میز کار ما را در معرض آلودگی و عفونت قرار می دهد.


۵- بیشتر فعالیت کنید :

همان طور که بعضی تحقیقات نشان می دهند، نشستن طولانی مدت احتمال ابتلا به بیماری های خطرناکی نظیر بیماری های قلبی را افزایش می دهد. برای کاهش این خطر سعی کنید در محل کار خود به روش های گوناگون حرکت خود را بیشتر کنید. هراز گاهی از جا بلند شوید و حرکات کششی انجام دهید، بیشتر از قبل به سمت آبخوری بروید و بعضی چیزها را دور از دسترس خود قرار دهید تا برای برداشتن آنها ناچار از روی صندلی بلند شوید. حتی کوچکترین فعالیت ها هم اگر به طور مرتب انجام شوند به سلامت ما کمک خواهند کرد.


۶- موسیقی گوش کنید :

گوش کردن به موسیقی چه هنگامی که در حال رفتن به محل کار هستید، چه زمانی که پشت میزتان نشسته اید و چه هنگام ورزش، کمک بسیار بزرگی به سلامت شما می کند. تحقیقات حاکی از آن است که گوش کردن به موسیقی موردعلاقه در سلامت قلب ، تحمل درد و تقویت دستگاه ایمنی بدن تاثیرگذار است. همین طور اگر هنگام ورزش به موسیقی گوش کنیم، توان بدنیمان تا ۱۵ درصد افزایش می یابد.


۷- برنامه های کمدی تماشا کنید :

ایده آل ترین حالت این است که عصرها به جای تماشای تلویزیون از خانه بیرون برویم و ورزش کنیم. اما خیلی از ما نمی توانیم در مقابل وسوسه تماشای یک فیلم یا سریال مقاومت کنیم. در این صورت حداقل کاری که می توان انجام داد این است که در مورد محتوای برنامه هایی که نگاه می کنیم دقت کنیم. محققان می گویند تماشای فیلم های خنده دار و کمدی برای قلب مفید است در حالی که تماشای فیلم ترسناک یا جنگی موجب ایجاد استرس روانی می شود.


۸- یادداشت های روزانه تهیه کنید :

محققان به این نتیجه رسیده اند که افرادی که در پایان هر روز وقایع و خاطرات خود را یادداشت می کنند سیستم ایمنی قوی تر و سطح استرس کمتری دارند و آسیب های روحی در این افراد سریع تر از دیگران بهبود می یابد. علاوه بر این، فکر کردن به وقایع خوب و شیرین زندگی به ما کمک می کند تا مثبت تر فکر کنیم. پس بهتر است هر شب به وقایعی که در طول روز با آنها روبرو شده ایم بیندیشیم واتفاقات خوب را مرور کنیم.

 

ادامه مطلب